Oare ce face un consilier?

4371 Views

Observ din ce în ce mai des deschiderea oamenilor față de variantele ajutătoare care le vin în întâmpinare: terapia prin culori, consilierea pentru dezvoltare personală, terapia la psiholog, meditația, yoga și multe altele pe care încă nu le-am testat. VoiPot face cateva referiri despre consilierea vocațională si cea pentru dezvoltare personală pentru că despre le știu.

Consilierul este un om deschis, care te ascultă cu mare atenție și te ïndrumă în direcții care te pot ajuta pe tine să-ți afli unele răspunsuri. Nu, nu e acolo să-ți dea sfaturi, nici să-ti spună dacă ai procedat greșit sau corect, concluziile le vei trage singur în momentul în care te vei auzi rostind răspunsuri la propriile întrebări nerostite încă. Motivele pentru care poți apela la un consilier sunt diverse, la fel ca și cele petru care nu vei apela vreodată. Faza e că dacă te duci suspicios și pui la îndoială orice cuvânt rostit de omul ăla, nu poți avea rezultate prea curând. Ar trebui să știi că discuțiile sunt confidențiale, iar dacă tu ești deschis, te ajuți în primul rând pe tine, apoi îi ușurezi și lui munca. Dacă te ajută mai mult decât discuția cu cel mai bun prieten? E posibil. Consilierul nu-ți va plânge de milă și nici nu se va îmbăta cu tine de bucurie.

Ah, și încă ceva: nu spală creiere. Scopul lui nu e să-ți inoculeze idei despre zen și pacea mondială, sau cum să gândești pozitiv până în ultima zi a vieții tale. It’s all about you!

0 Comments

Leave a Comment

Newsletter

Te poți înscrie în lista mea de Newsletter. Îți promit că nu îți voi trimite SPAM-uri și nici nu voi vinde adresa ta de e-mail altora. Ai posibilitatea de a te dezabona oricând.
Trimite
NEWSLETTER