DE CE?

4961 Views

De ce eu? De ce acum? De ce mi se întâmplă mie, iar altora nu? De ce să o iau iar de la capăt? De ce trec prin aceeași situație? De ce nu poate fi doar bine?
De câte ori ai repetat aceste întrebări? În ce stare emoțională erai?
Da, e clar și știi și tu asta..unele situații se repetă de-a lungul vieții pentru că tu faci în așa fel încât să te întorci în același punct, și nu vrei să înveți nimic din asta.

De ce tu? Ah, mă bucur că acum te gândești la tine! Trebuie să se întâmple ceva care să te deranjeze suficient de tare, care să te facă să suferi, să îți pui întrebarea asta.
De ce acum? Și dacă s-ar fi întâmplat peste 4 ore sau peste 3 zile, te-ai fi întrebat același lucru. Nu e vorba de un moment anume, situațiile aiurea pică prost oricând. Niciodată nu te vei bucura că ai pățit ceva, întotdeauna momentul va fi cel mai nepotrivit.
De ce ți se întâmplă ție, iar altora nu? Crezi tu asta? Doar tu poți avea momente grele? Știi tu sigur că doar ție ți se întâmplă? Ia sună câteva cunoștințe și întreabă-le…

De ce să o iei de la capăt? Păi și ce altceva să faci? Să te blochezi în momentul ăsta? Să prelungești suferința sau să faci ceva să fie mai bine?

De ce treci prin aceeași situație? Aici e aici..nu ți se pare dubios că ai mai fost fix în aceeași postură de câteva ori? Undeva repeți un pas greșit, sau chiar mai mulți…

De ce nu poate fi doar bine? Păi nu ar fi bine să fie doar bine :). Ne trebuie echilibru.
Acum liniștește-te. Respiră, nu te mai chinui să-ți răspunzi la toate întrebările în același timp pentru că nu vei putea rezolva nimic în felul ăsta. Regândește situația în care te afli și întreabă-te: pot face ceva sau nu? Dacă da, acționează în sensul ăsta. Nu poți, treci mai departe. Viața ta nu stă în loc, iar situațiile de criză pot fi depășite, ai mai trecut prin asta.

 

0 Comments

Leave a Comment

Newsletter

Te poți înscrie în lista mea de Newsletter. Îți promit că nu îți voi trimite SPAM-uri și nici nu voi vinde adresa ta de e-mail altora. Ai posibilitatea de a te dezabona oricând.
Trimite
NEWSLETTER