Rezoluții de an nou

3978 Views

Mă amuză fiecare început de an. Încă dinainte de 31 decembrie încep să apară articolele despre rezoluții. Nu ajungi bine pe pagina unui site, că îți apar sugestii de articole care te învață cum să-ți faci rezoluțiile.
Cred că în curând rezoluțiile vor intra în familia obiceiurilor din noaptea de Revelion: să porți lenjerie intimă roșie, să mănânci struguri și neapărat să ai bani în buzunar/sutien/ șosete sau alte locuri în care poți strecura cu ușurință bancnote. Mai vreți exemple de obiceiuri? Scuze, dar nu vreau să dau idei, sunt deja suficiente.
La cum se prezintă situația, dacă nu ți-ai făcut planul pentru următorul an, ești terminat. Chiar nu are sens să mai continui petrecerea de Revelion. Strânge tot și fugi acasă, vei avea un an execrabil, nimic bun nu ar fi posibil să ți se întâmple în următoarele 12 luni. Vei fi spectator la toate împlinirile cunoscuților tăi care se vor bucura la fiecare realizare din categoria Rezoluții 2018. Sucker!
Chill. Ia să ne gândim puțin. Faimoasele rezoluții trebuie să-ți aparțină pentru că sunt planuri ce țin de viața ta, sunt rodul propriei tale minți și a dorințelor tale. Poți face asta oricând? DA! E nevoie să fie sfârșit de an? NU! E nevoie să fie data de 1 a unei luni sau ziua de luni ca tu să poți pune niște dorințe pe hârtie? NU! Dacă ai răspuns invers decât am răspuns eu, stai jos! Ai nota 4 la încredere de sine.
Gândește-te ce simți: ai nevoie de niște planuri sau nu. Poate totul îți este atât de clar încât ar fi complet inutile. Dacă ești confuz, ar fi de ajutor o coală și un creion. Doar să le notezi, să ai habar cam ce ți-ai dori, nu să ți le impui și apoi să-ți creezi un stres în plus că au trecut 2 luni și nu s-a întâmplat. Ai destule task-uri la birou/ școală, nu crea presiune inutilă.
Momentul rezoluțiilor tale este momentul în care simți nevoia să-ți organizezi dorințele. Începutul de an nu te va ajuta să slăbești, să te lași de fumat, să înveți ceva nou sau să câștigi la Loto. E doar o perioadă nouă în care dorința se asociază cu speranța. Îți dorești ceva? Apucă-te! Acum!

 

P.S: rezoluție are altă definiție în DEX

0 Comments

Leave a Comment

Newsletter

Te poți înscrie în lista mea de Newsletter. Îți promit că nu îți voi trimite SPAM-uri și nici nu voi vinde adresa ta de e-mail altora. Ai posibilitatea de a te dezabona oricând.
Trimite
NEWSLETTER