Hobby nou

5295 Views

Zilele trecute am fost în librărie să-mi caut câteva cărți pe care le căutam de ceva timp. De obicei mă mai uit și la cărțile de colorat, parcă niciodată nu am suficiente cu toate că nu am terminat nici măcar una întreagă. Am găsit alt gen de carte, recomandată pentru relaxare ( zic autorii) : ‘’The ultimate anti-stress Dot to Dot Collection’’ care conține 120 de puzzle-uri vizuale. Practic, trebuie să unești câteva sute de puncte între ele trasând linii iar la final rezultă un desen destul de complex. Mi-a plăcut din prima clipă, mi-a amintit de desenele de acest gen pe care le găseam în revistele din copilărie.

Între timp am conștientizat că nu dețin creion și gumă de șters (lucrul la calculator, bată-l vina!), mi-am cumpărat câte două, să nu rămân în pană. Am ajuns acasă fericită maxim, gata de trasat linii și elucidat misterul din spatele punctelor. Deși se presupune că te vei destresa, eu am reușit să mă enevez destul de ușor: e chiar mai greu decât anticipasem :)). Am descoperit că nu mai am exercițiul de a trasa o linie dreaptă, că guma de șters s-a consumat foarte repede, și că nici un desen nu seamănă cu celalalt. Astfel că, dacă la primele desene, punctul 2 era in proximitatea lui 3, la desenele următoare puteam să caut 3-ul și 5 minute pe toată coala. 

Cu toate că mă scoate din minți uneori, cu atât mai mult îmi place. Este un exercițiu fantastic de răbdare, logică, imaginație și o provocare continuă de a începe un nou desen. Am încercat să trișez și să ‘’sar’’ peste punctele pe care nu le găseam, urmând să revin asupra lor când le vedeam întâmplător. Nu e o tactică bună, mai rău m-am încurcat :))).

Pe lângă plăcerea de a le completa, mi-am dat seama în joacă că ordinea pașilor pe care îi stabilim în îndeplinirea unui target, chiar este importantă, iar amânarea unuia încurcă destul de tare întregul proces. Recomand!

0 Comments

Leave a Comment

Newsletter

Te poți înscrie în lista mea de Newsletter. Îți promit că nu îți voi trimite SPAM-uri și nici nu voi vinde adresa ta de e-mail altora. Ai posibilitatea de a te dezabona oricând.
Trimite
NEWSLETTER