Citatele motivaționale

4689 Views

Cât de utile sunt de fapt ele? Te ajută sau mai mult te enervează?
Toate sună ca niște încurajări, au rolul de a te motiva, de a te face să te ridici și să acționezi. Au ele legătura cu dezvoltarea ta personală, sau nu?
În cazul meu nu au avut vreodată efect, deoarece nu am crezut în puterea lor încă de la bun început. Oricum, am tendința de a proceda diferit și de a analiza într-un alt fel lucrurile. Nu cred în ele pentru că nu simt că mi se potrivesc, consider că pun o mare presiune pe tine și te pun în postura de a te compara cu reușita altuia. Dacă pentru cineva a fost util, nu înseamnă că și la mine va funcționa: suntem oameni diferiți, cu experiențe și valori diferite. Dacă văd pe peretele sălii de sport propoziția ‘’Pain is weakness leaving the body’’, iar eu mai am puțin și leșin, este clar că nu voi continua până voi simți ‘’the pain’’, iar asta nu înseamnă că sunt vreo lașă și că cedez foarte ușor.
Mă bucur sincer dacă îmi spune cineva : ‘’Da! Din momentul în care am citit acel citat, viața mea s-a schimbat! Am înțeles ce am de făcut și am acționat imediat.’’ Dar dacă încerci să-ți scrii tu singur niște idei, care să te impulsioneze? Nimeni nu știe mai bine decât tine, cu ce rezonezi tu, ce are efect, ce te poate pune la pământ sau te poate ridica. Dacă tot consideri că ai nevoie să citești zilnic, sau de câteva ori pe zi, niște propoziții care să te mobilizeze, atunci de ce să nu fie chiar rodul minții tale? Double win: ești impulsionat și încrederea de sine crește!

0 Comments

Leave a Comment

Newsletter

Te poți înscrie în lista mea de Newsletter. Îți promit că nu îți voi trimite SPAM-uri și nici nu voi vinde adresa ta de e-mail altora. Ai posibilitatea de a te dezabona oricând.
Trimite
NEWSLETTER